Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за нова аларма

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за нова аларма

Мого ще бада благодарен ако някой ми даде схемата на фабричната аларма . Вчера си купих нова аларма и искам евентоално да ползвам някой от кабелите нап. за централното и за прекъсване на запалването.
    Имам още един въпрос аз несам много на ти със алармите пред мен е схемата за инсталирване и несъм много сигорен някой от кабелите каде да ги свържа кабелите нап.
    Виолетов - пейджър
    Оранжев - канал 1
    Жълто-зелен - + 12V на контакт
    Ако някой си има на представа каде да ги свържа и ми каже 6те му бада много благодарен
    Модела на алармата е SuperSec ss9000
    благодаря ви предварително
    === Alfa Romeo 146 1.3 - Boxer 1996 г. ===

Първоначално публикувано от konstantin Покажи съобщение
    Мого ще бада благодарен ако някой ми даде схемата на фабричната аларма . Вчера си купих нова аларма и искам евентоално да ползвам някой от кабелите нап. за централното и за прекъсване на запалването.
    Имам още един въпрос аз несам много на ти със алармите пред мен е схемата за инсталирване и несъм много сигорен някой от кабелите каде да ги свържа кабелите нап.
    Виолетов - пейджър
    Оранжев - канал 1
    Жълто-зелен - + 12V на контакт
    Ако някой си има на представа каде да ги свържа и ми каже 6те му бада много благодарен
    Модела на алармата е SuperSec ss9000
    благодаря ви предварително
    Ако беше дал схема щеше всички да ти ги кажем.
    Виолетов - пейджър - не ти трябва(вероятно подава маса на него когато свири алармата)
    Оранжев - канал 1 - Ако имаш допълнителен бутон на дистанционното това е за него (пак подава маса,като натиснеш бутона,можеш да го ползваш за някаква доп. ф-я)
    Жълто-зелен - + 12V на контакт -връзваш го към кабел на който има напрежение когато дадеш на контакт

Comment

Ето схемата ще ти бъда много благодарен ако ми кажеш каде да ги сваржа кабелите

[IMG][/IMG]

благодаря ти предварително
      Attached Files
      Last edited by konstantin; d.m.y г., 09:48.

Comment

Ето схемата ще ти бъда много благодарен ако ми кажеш каде да ги сваржа кабелите

[IMG][/IMG]

Ако вече не си я сложил пиши ще ти ги обясня...,че чак сега виждам коментара.

Comment

Не несъм я сложил още чакам да ми обесниш .

Comment

Значи, първо отрязваш - Син и кафяво-черен кабел(те няма да ти трябват!) После...от къде да започна...
            Сваляш кората под волана, от ляво долу има една букса на която идват кабелите от вратата.
            Така на тази букса е централното и бутона на шофьорската врата.Проблема е,че почти всички кабели в тая кола са един цвят .
            Централното ти е син и бял кабел-единия отключва другия заключва,бял ти е и кабела за бутона (в някои е бял с черна ивица)За да ги замериш най-лесно(понеже там няколко кабела са сини и бели),вземаш едно кабелче закачаш го на маса,затваряш вратата(с една отверка затваряш само бравата),и започваш да докосваш обувките на буксата без да я откачаш (само не давай на контакт) първо на белите кабели и гледаш кога ще светне плафона - значи това ти е кабела за "зеления" на алармата заголваш го само(никъде не режи кабели) и връзваш!По същия начин намираш и централното (то се чува).На самата аларма връзваш синьо-черен и червено-черен към маса, а розов и зелено-черен са ти към централното (съответно син и бял).

Сваляш кората на предната колонка (между таблото и тавана) там ти минава кабела за плафона (т.е. другите 3 врати) има 3 кабела -не помня какъв цвят беше,но можеш да го замериш. Двата са "+", а на него идва маса като отвориш врата,той ти е към белия!

Мигачите са ти син и син с черно.
            Търсиш ги отзад на таблото с предпазителите (идват на една и съща букса,май някъде в средата беше)
            Другия варянт е от снопа кабели който идва от лостчето.

За другите кабели,мисля че е ясно! Ако някой не е ясен - казвай!

Успех!

Comment

Много ти благодаря за бързият отговор но имам още един въпрос ами прекъсването на запалването как да го свържа и фабрицната аларма какво да я правя просто да я изключа от захранването или някакси да я махна

Благодаря ти предварително )

Comment

Колега Konstantin каква ти беше старата аларма и още изправна ли е?
                Alfa 156 1,9 JTDsigpicAlfa 146 1,3 BOXER
                LANCIA DEDRA 2.0Turbo 165HP
                Alfa 75 2.0
                EX

Comment

Много ти благодаря за бързият отговор но имам още един въпрос ами прекъсването на запалването как да го свържа и фабрицната аларма какво да я правя просто да я изключа от захранването или някакси да я махна

Благодаря ти предварително )
                  Фабричната има ли блокировка?

Comment

Старата аларма ми е Кобра 5801 и си работи когато си иска смисъл при отваряне на врата несе включва апък е свързана към плафона ходих при сервиз за аларми и ми казаха че проблема е във алармата.
                    Last edited by konstantin; d.m.y г., 18:10.

Comment

Здрасти много ти благодаря за помоща централното го вързах , мигачите също само зеленият кабел за шофьорската врата . Давам на маса на това снопче кабели което излиза от вратата и неми светва плафона и незнам каде да го вържа този кабел били ми обяснил каде да го вържа ? Трябва да го вържа за плафона на шофьорската врата ли
                      Last edited by konstantin; d.m.y г., 18:24.

Comment

Здрасти много ти благодаря за помоща централното го вързах , мигачите също само зеленият кабел за шофьорската врата . Давам на маса на това снопче кабели което излиза от вратата и неми светва плафона и незнам каде да го вържа този кабел били ми обяснил каде да го вържа ? Трябва да го вържа за плафона на шофьорската врата ли
                        Трябва да го вържеш към кабела от бутона на шофьорската врата (той се намира в бравата)!А ти беше ли затворил бравата както ти написах,че ако е била отворена плафона няма да светне!Иначе кабела е бял в снопа от вратата.

Comment

Вратата ми беше отворена ама аз бях натиснал бутона за плафона нали знаеш за кой бутон говоря което се намира на самото купе не на вратата . Нете разбирам говориш ми за бутона за плафона ли ? На това снопче има само един бял кабел и това е за централното

Comment

Вратата ми беше отворена ама аз бях натиснал бутона за плафона нали знаеш за кой бутон говоря което се намира на самото купе не на вратата . Нете разбирам говориш ми за бутона за плафона ли ? На това снопче има само един бял кабел и това е за централното
                            Да същия! Понеже на повечето Алфи е във бравата затова те обърквам.Връзвай го директно на този бутон !

Comment

Значи на предните врати копчетата са на купето а на задните нямам . Със алармата има един бутон предполагам че е за багажника него как да го вържа
                              Last edited by konstantin; d.m.y г., 19:51.

Comment

Working...
                              X